Saison 3

10 épisodes

(2 h 30 min)

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Filtrer

Saison 1

Saison 2

Saison 3

Saison 4

Saison 5

Saison 6

Saison 7

Saison 8

Saison 9

Saison 10

Saison 11

Épisodes

Modifier ma progression
NCOI rekent illegale kosten aan studenten en #BOOS stept naar de Marijende Rechter

S3 E1 NCOI rekent illegale kosten aan studenten en #BOOS stept naar de Marijende Rechter

Klaske is boos. Ze volgde een opleiding bij NCOI en was erg ontevreden in het eerste jaar. Beschadigde boeken, verkeerde info in lesmateriaal, boeken die te laat komen etc. Ze schrijft zich uit vóór juni. Als je je namelijk eerder dan 2 maanden voor het nieuwe lesjaar (vanaf september) uitschrijft, dan heb je nog recht op restitutie. De opleiding verwacht nu nog zo’n 3,400 euro van Klaske. Dit komt neer op een totaalbedrag van zo’n 8000 euro voor het eerste jaar, wat veel meer geld is dan 1/4e van haar opleiding (de opleiding duurt 4 jaar). Terwijl ze dit jaar dus ook niet eens heeft afgemaakt.

Première diffusion : 29 août 2019

Calvijn College verbiedt korte broeken en #BOOS wil anarchie

S3 E2 Calvijn College verbiedt korte broeken en #BOOS wil anarchie

Christophe is boos. Samen met heel veel andere kinderen op het Calvijn College. Op de frontpage van het Calvijn College staat: Je mag hier zijn wie je bent. Maar toch maken ze huisregels over ‘uiterlijk’. Op deze school mogen de jongens geen korte broeken dragen. Ook niet met 37 graden.

Première diffusion : 5 septembre 2019

Eurowings steelt 1100 euro, Belt zelf Polizei, En #BOOS valt Duitsland binnen

S3 E3 Eurowings steelt 1100 euro, Belt zelf Polizei, En #BOOS valt Duitsland binnen

Mirre en haar vriendengroep zijn boos. Op Eurowings. De Duitse vluchtmaatschappij. Ze boekten 7 vliegtickets voor 447 euro in totaal. Dit bedrag stond er ook nog toen ze op ‘akkoord’ moesten klikken. Een paar dagen later kregen ze opeens de rekening, van ruim 1500 euro. Volgens Eurowings klopt dit, en krijgen ze hun geld niet terug. Terwijl Mirre en haar vrienden akkoord zijn gegaan met 447 euro. En toen ze een dag later weer naar de prijzen keken, stond die lagere prijs ook weer aangeboden voor dezelfde vlucht.

Première diffusion : 12 septembre 2019

CBR belt polititie voor vechtpartij en nu gaan we de mail van de directeur platleggen

S3 E4 CBR belt polititie voor vechtpartij en nu gaan we de mail van de directeur platleggen

Emma is boos. Samen met mega veel anderen. Op CBR. Nog steeds om hetzelfde probleem. Ze hebben allemaal een aantekening op hun medisch dossier. Ze hebben bijvoorbeeld autisme, ADHD of ADD en moeten hierdoor soms wel 50 weken wachten op een gezondheidsverklaring en ze dus af mogen rijden. Hierdoor kunnen ze niet alleen heel lang niet rijden, maar maken ze ook heel veel onnodige extra kosten.

Première diffusion : 19 septembre 2019

Kroegbaas verzint diefstal en drugsprobleem en betaald salaris niet

S3 E5 Kroegbaas verzint diefstal en drugsprobleem en betaald salaris niet

Rosanne is boos. Op de eigenaar van Café Brun in Utrecht. Ze werkte als ZZP’er in dit café, maar kreeg twee facturen nooit uitbetaald. Ze moet nog ruim 700 euro krijgen. De eigenaar beloofde dit eerst steeds over te maken. Maar daarna kreeg ze geen contact meer met hem.

Première diffusion : 26 septembre 2019

BOOKING.COM geeft klanten schimmelkamer en beveiligkees gooit onze spullen in de gracht

S3 E6 BOOKING.COM geeft klanten schimmelkamer en beveiligkees gooit onze spullen in de gracht

Première diffusion : 3 octobre 2019

VODAFONE jat meer dan 1300 Euro en woordvoerder is vreemde meneer

S3 E7 VODAFONE jat meer dan 1300 Euro en woordvoerder is vreemde meneer

Jordy is boos. Op Vodafone. Hij verlengde zijn mobiele abonnement, maar hier ging iets mis. In het systeem bij Vodafone leek hij geen contract te hebben. Daardoor werd al zijn verbruik gerekend als ‘buiten bundel’. Om die reden kreeg hij rekeningen van meer dan 1000 euro. Vodafone zegt steeds dat ze het gaan oplossen. Maar Jordy wacht nog steeds op zijn geld.

Première diffusion : 10 octobre 2019

POSTNL heeft schijt aan de voedselbank en steelt portomonee van Lout

S3 E8 POSTNL heeft schijt aan de voedselbank en steelt portomonee van Lout

EXTRA UITLEG!! Ok, even twee dingen: 1. Dagna zegt dat de klacht vrijdag pas is ingediend. Het probleem is alleen dat dit die vrijdag voor de DERDE keer - de eerste keer op 18 september en de tweede keer op 24 september - is ingediend en de eerste twee keer de klantenservice het niet kon oplossen. Dus dat klopt niet helemaal. 2. PostNL gaf als reden bij ons aan dat de bewoners in het studentenhuis van Lout een afspraak hadden met de postbezorger. Hij mocht pakketjes op een bepaalde plek neerleggen. Echter was Lout niet eens op de hoogte van deze afspraak én was het een aangetekend pakket, dus mag ie niet eens afgeleverd worden zonder dat er een handtekening is gezet. Dus ook dit klopt niet helemaal. Lout is boos. Op PostNL. Hij verloor zijn portemonnee, maar deze werd gelukkig gevonden. Deze persoon stuurde de portemonnee aangetekend op naar Lout. Wat dus betekent dat er een handtekening vereist is voor ontvangst. Maar de postbezorger had het pakketje gewoon bij de rest van de pakketjes neergelegd. Zonder een handtekening van Lout te vragen. Toen Lout zijn brief zag, was deze leeg. Dus dan gaan we maar voor de derde keer naar PostNL.

Première diffusion : 17 octobre 2019

#BOOS Regelt 27000 Euro bij de Goudse en zorgt voor totale escalatie met fakkels

S3 E9 #BOOS Regelt 27000 Euro bij de Goudse en zorgt voor totale escalatie met fakkels

Volkan en Elisa zijn boos. Op de Goudse Verzekeringen. Ze hebben een eigen bedrijf en verkopen producten als Macbooks en iPads. In hun winkel is er ooit al een keer ingebroken, toen waren ze verzekerd. Daarom wilden ze zich nu echt goed laten verzekeren. Dit deden ze via de Goudse Verzekeringen. Een tussenpersoon had ze geadviseerd hoe ze verzekerd moesten worden. Nu is er weer ingebroken en is er 27500 aan spullen weg. Gelukkig waren Volkan en Elisa nu wel verzekerd. Alleen de Goudse wil opeens maar 2000 euro uitkeren.

Première diffusion : 24 octobre 2019

Overheid houdt gehandicapten arm en VVD snapt eigen wet niet

S3 E10 Overheid houdt gehandicapten arm en VVD snapt eigen wet niet

Lees de het verhaal bij de petitie van Noortje van Lith: https://actie.degoedezaak.org/petitions/verander-de-participatiewet (Nu gesloten, wordt misschien heropend!) Hoe de overheid de participatiewet uitlegt: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/participatiewet Marit is boos. Samen met een heleboel andere jonggehandicapten. Ze wil werken, maar kan dat niet fulltime door haar handicap. Als ze nu werkt, wordt haar salaris van haar uitkering afgetrokken. Dat betekent dus dat ze net zo goed niet zou kunnen werken. Marit valt namelijk door haar handicap onder de participatiewet. Deze wet is in 2015 haastig ingevoerd en hanteert dezelfde regels als de bijstand. Dat betekent verder dat Marit door haar handicap o.a. geen pensioen opbouwt, geen eigen huis mag hebben, niet zomaar op vakantie mag en dat haar uitkering afhankelijk is van de hoeveelheid huisgenoten. Zo wordt zij - en veel anderen - afgestraft voor het hebben van haar handicap en de wil om te werken.

Première diffusion : 31 octobre 2019