Qu’ch qu’in d’mande d’un film qu’in tin vin l’voir au cinoche, just' qui nous divertit, hein, chi in plus, i’t donne l’sourire et un pio d’émochion, alors l’affaire’ est din l’chac, quoi?. in'lors, “La Ch’tite Famille“, ch’est auchi simple que çha, ch’est bio et bieau, fait avec d’coeur et toudi d’générosité, sans chichi et sans artifiches. Combien d’réalisateurs peuvent che vanter de faire des films avec autant de chimplicité et d’humour i d'tindresse pure? Alors, le chinéphile pointilleux i va’t'dire qu’ch’est nul: i va t’dire que D.Boon n’est pas un maître d’l’imache, que cha construction d’saynèt’ minque d’rythm’ et d’liant, les perchonnaches sont très caricaturaux (d’in côté, ch’est auchi un’ comédie, hein !!??) i toudi y est cousu d’fil blainc. L’parigo têt’ d’veau i va trouver çha niais, y qu'Dany y’a d’jà fait l’film y’a 10 ans. Allez, p’têtre qu’y a pas mal de vrai din tout çha, mais frinchement, ch’est nin l’plus important: ch’est draule, y çha enchaîne auchi avec des moments d'tindresse qu’l'sujet d’la famille peut toucher toudi l’chti qui est caché din nous tous. Minchion spéciale à L.Renaud qui est formidable in mère i d’grin-mère t’chi, rimplie d’coeur i d’humour, ell' complète un casting qui ch'in donn’ a d'coeur joie. I quelle bon’ idée d’avoir app'lé l’Pierre Richard d’notre infance i d’l’avoir laisser in roue-libre dans ses carabistouilles. Alors, j’min r’lis, j’cherche l’faute en ch’timi, i j’m’in r’conte que j’y est mis 3 fois l’mot d’Coeur: ch’est incroyable, hein !!!??? ch’est p’t’être auchi qu’l’cinéachte y’a fait incore in bel hommache à notre ch’tite région avec ches tripes, ch’coeur i sin générosité, et ch’est grâce à çha qu’s’in fonc’chionne.